Hi, and welcome to FlexQube

Select language / market
4 July 2018

FlexQube inviger rullformningsproduktion hos Bendiro

FlexQube inviger rullformningsproduktion hos Bendiro

Pressmeddelande 2018-07-04 08.00 CET

Ny tillverkningsmetod ökar kapaciteten och sänker kostnaderna

FlexQube har under våren arbetat med Bendiro i Falkenberg för att ta fram ett rullformningsverktyg för tillverkning av den viktigaste komponenten i FlexQube-koncept, den så kallade FlexBeamen™. I slutet av juni invigdes den nya produktionslinjen vid Bendiros lokaler i Falkenberg och första serien av produkter producerades.

Investeringen betalar sig redan vid första körningen då tillverkningskostnaden är avsevärt lägre jämfört med stansning som använts fram till idag för att tillverka FlexBeams™. Metoden ger även FlexQube den kapacitet som behövs för att möta en ökad efterfrågan. Anläggningen kommer initialt att tillverka komponenter även för andra marknader utanför Europa men diskusisoner förs om uppsättning av liknande verktyg i Nordamerika.

Om FlexQube

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. Den 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige.

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvars-, flyg-, vitvaru- och entreprenadmaskinsindustrin bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Brose, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.

För mer information kontakta VD, Anders Fogelberg

[email protected]

+1 678 701 58 55

+46 702 86 06 74

FlexQube Midwest Sales Manager Andy Legut
Contact us
Close
FlexQube Midwest Sales Manager Andy Legut

Hi, how can I help you?

Maximum file size is 10mb.

Something went wrong
Please try again or contact sales.

We will get back to you within 24 hours. (Unless it’s during holidays.)