Hi, and welcome to FlexQube

Select language / market
19 March 2019

FlexQube beviljas 1,13 miljoner kronor i stöd från Vinnova

Pressmeddelande 2019-03-19, kl. 13:00 CET

FlexQube beviljas 1,13 miljoner i stöd från Vinnova för att utveckla en virtuell draganordning för logistikvagnar. Stödet är en del av Vinnovas utlysning “Innovationsprojekt i företag – hösten 2018”

Teknologin ska användas i FlexQubes nya produkt eQart, som är en del av del av visionen “FlexQube 4.0”. Visionen syftar till att addera smarta moduler till FlexQube-konceptet som gör vagnarna smarta, motoriserade och självkörande. En viktig del i detta projekt är hur vagnarna ska navigera i fabriken. FlexQube har inom det här området nya innovationer och koncept som avsevärt kommer förbättra enkelhet, snabbhet och flexibilitet att implementera automatiserade logistiklösningar. Denna innovation kallas “virtuell draganordning”. Teknologin eliminerar behovet av fysiska draganordningar mellan vagnar, och möjliggör istället att vagnarna programmeras att följa en optisk markör som projiceras på fabriksgolvet och guidar vagnen dit den ska köras. Den virtuella draganordningen används även för att köra vagnar i långa tågformationer genom fabriken.

“Det är glädjande att vår ansökan blev väl mottagen och att vi fått ett bidrag beviljat från Vinnova. Det gör att vi kan genomföra våra planerade forsknings och utvecklingsaktiviteter ännu snabbare, vilket gynnar både FlexQube och våra kunder “, säger Per Augustsson, CTO för FlexQube AB (publ).

Om FlexQube

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige.

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvars-, flyg-, vitvaru- och entreprenadmaskinsindustrin bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.

För mer information kontakta VD, Anders Fogelberg

[email protected]

+46 702 86 06 74

Aktien (FLEXQ) handlas på Nasdaq First North. FNCA Sweden AB, telefon +46 8-528 00 399, är Bolagets Certified Advisor. Läs mer på www.flexqube.com.

FlexQube US Southeast sales manager
Contact us
Close
FlexQube US Southeast sales manager

Hi, how can I help you?

Maximum file size is 10mb.

Something went wrong
Please try again or contact sales.

We will get back to you within 24 hours. (Unless it’s during holidays.)